Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

θεωρίες και άλλα τέτοια

To αξίωμα ή αρχή στη λογική, είναι μια πρόταση η οποία δεν αποδεικνύεται, αλλά θεωρείται είτε προφανής, ή αποτέλεσμα κάποιας απόφασης. Έτσι, αξίωμα είναι μια λογική πρόταση, της οποίας η αλήθεια θεωρείται δεδομένη και χρησιμεύει ως αρχικό σημείο για την αναγωγή και το συμπέρασμα άλλων αληθών προτάσεων, ανάλογα με τη θεωρία που εφαρμόζεται.
   Η αλήθεια είναι αυτή: Ήμουν τρομερά αφελής και είχα την - παιδική - αντίληψη πως ο κόσμος είναι όμορφος και οι άνθρωποι καλοπροαίρετοι. Η κολλητή μου πάντα με κοροϊδευε για αυτό. Νόμιζα πως όταν άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μου και με αφήνουν να δεθώ μαζί τους, δεν θα έρθει η μέρα που απλά θα φύγουν. Πίστευα ακόμα πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Δεν υπάρχει όμως κάποιος λόγος να συμβαίνουν όλα όπως θεωρώ εγώ ότι πρέπει να συμβαίνουν. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως όλοι οι άνθρωποι θέλουν το κακό σου.

   Σκέφτηκα λοιπόν να αναθεωρήσω. 1) Κάποιοι άνθρωποι σε πληγώνουν και φεύγουν και ποτέ τελικά δεν μαθαίνεις το γιατί. Δεν υπάρχει ο λόγος να το μάθεις. Απλά συμβαίνει. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείς τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσεις την ζωή σου. Οπότε ναι , θεωρώ πως το γεγονός ότι προσπαθώ να το αποδεχτώ αυτό είναι μεγάλο βήμα. 2) Ο χρόνος περνά και οι άνθρωποι αλλάζουν.  3) Δεν σε προσδιορίζει αυτό που ο καθένας πιστεύει για σένα. 4)  Οι φίλοι δίνουν τις καλύτερες συμβουλές. 5) Τα πρέπει , πολύ κακό πράγμα. Βγάλτα από τη ζωή σου.

και θα σταματήσω την ανάρτηση εδώ διότι αν συνεχίσω δεν θα είναι όμορφο.

So it's over? I didn't realize
It's so much colder
But it was no surprise

Did you ever
Get to know me?
'cause it has never been so plain to see

And when you say you won't forget me
Well I can tell you that's untrue
'cause every day since you left me
I've thought less and less of you

And I've worn out all the reasons
To keep on knocking at your door
Could be the changing of the seasons
But I don't love you anymore

1 σχόλιο:

Φιλημένη μες τους Κινηματογράφους είπε...

Με αυτό το ταξίδι των λέξεων ελπίζω να καταφέρω να ξεφύγω κάποια στιγμή. Καλό απόγευμα!