Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

HöLLE

Θέλω να ανοίξω μια τρύπα από το στήθος μέχρι κάτω την κοιλιά μου και να τα βγάλω όλα έξω. Να πετάξω όργανα, φλέβες, καρδιά και τη ζωή μου όλη. Να ανοίξω και το κεφάλι μου και να ξεσκίσω τον εγκέφαλο μου μέχρι να καταστραφεί η μνήμη μου εντελώς. Να τα ράψω μετά όλα και να συνεχίσω να ζω σαν ένα άδειο κουφάρι. Χωρίς ζωή, χωρίς καρδιά, χωρίς ιστορία. Ένα τίποτα, μια τιποτένια. Να μην νιώσω ποτέ ξανά χαρά και ανακούφιση. Να μην ζήσω την ευτυχία, να μην βιώσω την αγάπη. Να μην νιώσω τον πόνο, να μην πληγωθώ. Να σαπίσω σαν ένα κομμάτι κρέας που κάποιος ξέχασε. Άδεια, άχρηστη. Να χαθώ σε ένα κουτί με απολεσθέντα που κανείς ποτέ δεν ζήτησε. Να βάλω μαύρη φορεσιά πάνω στα κόκαλα που κουβαλούν το σώμα μου και μαύρο αίμα στις φλέβες μου που θα κυλάει αργά και επώδυνα. Να σπάσω ό,τι έχω και δεν έχω μέσα μου. Να κόψω τις ξανθές μου τρίχες και να αφήσω το ανοιγμένο μου κρανίο μόνο με μια ουλή. Να πάρω ένα κομμάτι γυαλί και να ματώσω τα χείλη μου για να μην ξαναβγάλουν λέξη. Να τρέξω και να πέσω και να ματώσω τα γόνατα και τα πόδια μου και να μην ξανασηκωθώ ποτέ. Κι όταν με χαστουκίσεις γιατί είμαι άσχημη και κακιασμένη και ανίκανη να νιώσω, εγώ θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο. Να με χτυπήσεις πάλι, να με βρίσεις, να με φτύσεις, να με κοροιδέψεις και να με διώξεις μακριά από τους ανθρώπους. Μακριά να ζήσω μόνη σε έρημη και άγονη γη. Να πεινάσω, να διψάσω και να φάω χώμα νεκρό. Να καταπίνω θάνατο για να ξερνάω ζωή. Ασήμαντη ζωή, χωρίς σκοπό. Να ζω για να βασανίζομαι. Να αναπνέω διοξείδιο, όχι οξυγόνο. Κάτω από τον δυνατό ήλιο να πετάξω και τα σαπισμένα ρούχα μου και να αφήσω τις αχτίνες να με κάψουν. Μέχρι μέσα. Το τσούξιμο να φτάσει σε κάθε κύτταρο που έχει επιζήσει πάνω μου. Να κάψει τη σάρκα μου. Να σβήσει το είναι μου. Ξαπλωμένη στην ξέρα να κοιτάω με άδειο βλέμμα τον ουρανό και αυτός να μου φωνάζει: "Δεν σε θέλω. Δεν θα έρθεις ποτέ κοντά μου." Να τρέξει ένα δάκρυ με την τελευταία υγρασία που έχει μείνει στο σώμα μου και να αφήσω το σκοτάδι να με καταπιεί μια και καλή. Να χαθώ,μια και καλή.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το "HöLLE" τι σημαίνει;

Ήταν μια φορά που ένοιωθα ακριβώς έτσι. Πριν 14 περίπου χρόνια. Δεν έπαιρνα γυαλί να ματώσω τα χείλη μου , βέβαια, ούτε τα γόνατά μου μάτωνα. Τα χέρια μου μάτωνα στον τρίφτη του τυριού. Να πονέσει το χέρι, για να μικρύνει ο εσωτερικός πόνος.
Πέρναγε ο καιρός έτσι και χωρίς να το καταλάβω ο μέσα πόνος καταλάγιαζε σιγά-σιγά. Μέχρι που έμεινε μια ανάμνηση που ζωντάνεψε τώρα δα, που διάβασα το κείμενό σου.
Άφησε τη μαύρη φορεσιά για εμάς τις χοντρές κυρίες κι εσύ ντύσου με χρωματιστά. Μέσα σου κι έξω σου.

Λάθος Ταινίες είπε...

Ωραίο.

Φιλημένη μες τους Κινηματογράφους είπε...

Λυπάμαι κυρία Λουίζα που επανέφερα τέτοιες εικόνες. Κανείς δεν θα έπρεπε να κάνει τέτοιες σκέψεις... Όπως και να έχει εσείς πρέπει να είστε δυνατή και αγέροχη, ανίκητη μπροστά στις κακόβουλες σκέψεις. Είστε καλύτερη από όλα αυτά, φίλη μου!

ΥΓ: Hölle σημαίνει κόλαση στα γερμανικά ( γιατί είμαστε και πολυμαθείς πάνω απ'όλα)

Φιλημένη μες τους Κινηματογράφους είπε...

Να σου πω ο,τι ένιωσα μια ικανοποίηση καθώς το έγραφα.

Ανώνυμος είπε...

Αναμφισβήτητα είμαι καλύτερη (και μετριόφρων όπως διαπιστώνεις), αλλά σαν νέα είχα κι εγώ τις κακές στιγμές μου!
Παρόλα αυτά, αισθάνθηκα καλά που μου θύμισες εκείνη την εποχή.
Λυτρωμένη.

Φιλημένη μες τους Κινηματογράφους είπε...

Εάν ειναι έτσι χαίρομαι :)