Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πρώτη φορά

Έχω πιει τόσο πολύ αυτές τις μέρες που νομίζω θα τρυπήσει το συκώτι μου, λέω καθώς πίνω την επόμενη γουλιά.

Γύρισα σπίτι μετά από το τρίτο ξενύχτι αυτές τις μέρες, ξεβάφτηκα και όταν κοιτάχτηκα στον καθρέφτη δεν είδα εμένα. Δεν είδα θλίψη και φόβο στο πρόσωπο μου. Δεν είδα ενοχές. Κοίταζα ξανά και ξανά όμως δεν μπορούσα πια να δω το πρόσωπο που αντίκριζα κάθε μέρα στον καθρέφτη τον τελευταίο καιρό. Και χάρηκα, χαμογέλασα και πήρα μια βαθιά ανάσα. Δεν έχω πια αυτό το βάρος μέσα μου. Δεν έχω τις τύψεις και τις ενοχές να με τρώνε μέρα νύχτα.

Είμαι ελεύθερη!

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να εκμυστηρεύεσαι κάτι και να εισπράττεις πίσω πλήρη αποδοχή. Κάτι που νόμιζα πως μόνο εσύ μπορούσες να μου δώσεις. Όχι, υπάρχουν κι άλλοι. Πιο σοφοί και πιο αληθινοί. Άνθρωποι που δεν είχαν κανένα λόγο και κανένα συμφέρον να με ακούσουν πόσο μάλλον να με αποδεχθούν. Αλήθειες, ωμότητες, συμβουλές, πειράγματα και τελικά σαν να μην άλλαξε τίποτα. Εκεί που εγώ νόμιζα πως θα γκρεμιστεί ο κόσμος. Πως θα χάσω ό,τι έχω και δεν έχω. Είσαι ήρωας, μου λέει, όχι μόνο σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά.

Πότε δεν το είχα σκεφτεί έτσι αλλά είναι κ αυτός ένας τρόπος να το δεις.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, μου λέει, αλλά θέλω να σε κάνω να καταλάβεις ότι ήταν απλά σεξ.

Όχι, της απαντάω, ήταν απλά κακό σεξ.

Μου πήρε πολύ καιρό να μιλήσω και αυτό μου κόστισε. Αλλά σίγουρα τώρα έκανα ένα τεράστιο βήμα. Μπορεί να μη φαίνεται αλλά χρειάστηκα τεράστιο κουράγιο για να παραδεχτώ στον εαυτό μου όσα είπα αυτές τις μέρες. Μια ελευθερία που περίμενα καιρό και νόμιζα πως εσύ θα μου την έδινες. Ήσουν όμως φυλακή όχι κάθαρση.

Το πιστεύεις ή όχι, είμαι ελεύθερη πια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού, αγάπη μου, ήταν κακό το σεξ, δεν υπάρχει και λόγος να ασχολείσαι περαιτέρω!
Καλημέρα!

ΥΓ. Έχεις ένα εξαιρετικής αισθητικής ιστολόγιο. Εύγε!

Φιλημένη μες τους Κινηματογράφους είπε...

Άργησα να το καταλάβω αγαπητή Λουΐζα! ( Είσαι συνονόματη με μια πολύ πολύ πολύ αγαπητή μου φίλη.)

Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια! :)